Filtre
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
%25İndirim
8.690,00 TL
6.517,50 TL
%25İndirim
9.990,00 TL
7.492,50 TL
%25İndirim
8.090,00 TL
6.067,50 TL
%25İndirim
7.590,00 TL
5.692,50 TL
%25İndirim
7.490,00 TL
5.617,50 TL
%25İndirim
13.690,00 TL
10.267,50 TL
%25İndirim
5.190,00 TL
3.892,50 TL
%25İndirim
6.190,00 TL
4.642,50 TL
%25İndirim
5.590,00 TL
4.192,50 TL
%25İndirim
4.690,00 TL
3.517,50 TL
%25İndirim
4.390,00 TL
3.292,50 TL
%25İndirim
5.390,00 TL
4.042,50 TL
%25İndirim
4.590,00 TL
3.442,50 TL
%25İndirim
3.990,00 TL
2.992,50 TL
%25İndirim
9.990,00 TL
7.492,50 TL
%25İndirim
9.590,00 TL
7.192,50 TL
%25İndirim
1.890,00 TL
1.417,50 TL
%25İndirim
990,00 TL
742,50 TL
%25İndirim
3.390,00 TL
2.542,50 TL
Expertiso Tencere Seti Paslanmaz Çelik 4 parça - RÖSLE Yeni
%25İndirim
16.990,00 TL
12.742,50 TL
%25İndirim
14.990,00 TL
11.242,50 TL
Toplam 22 ürün bulunmaktadır.

Tencere

Genellikle derin ve yuvarlak bir formda olan tencere sulu gıdaları kaynatmak ve yemek pişirmek amacıyla kullanılır. Mutfakların en temel araç gereçlerinden biridir. Set halinde ve farklı boylarda olan tencereler çoğunlukla paslanmaz çelik malzeme kullanılarak üretilir. Bu sayede kullanım ömrü daha uzun olacaktır. Yanmaz yapışmaz özelliğe sahip olan tencere çeşitleri en çok kullanılanlar arasındadır. Kendi içerisinde farklı modellere ayrılan bu parçaların en sağlıklısının hangisi olduğu merak konusudur. Pek çok kullanıcı tarafından yapılan açıklamalara göre granit, çelik ve döküm tencerelerin diğerlerine kıyasla biraz daha sağlıklı olduğu ifade edilir. Her biri özel olarak üretilen bu tencereler mutfaklarda günlük konforlu kullanım amacına yönelik olarak tasarlanır.

Farklı boyutlarda tencere çeşitlerinin olması sayesinde kişi sayısına uygun yemek hazırlayabilirsiniz. Küçük tencereler genellikle bir iki kişilik yemekler için uygunken, büyük boy maksi tencereler kalabalık aileler ve misafirler için idealdir. Her tencerenin kendi şekline uygun kapağı vardır. Bu kapak kapatıldığında yemek kendi buharında pişer ve pişme süresi daha da kısalır. Piştikten sonra yemeği nemli ve sıcak tutmak için de tencere kapağına ihtiyacınız olacaktır. Tutma kulp kısmı ısıya karşı dayanıklı olan kapakları yemeğinizin pişip pişmediğini kontrol etmek için de kullanabilirsiniz. Üst kısmında kapak bulunan tencerelerin altı düzdür. Böylece ocağa tam oturur ve ısıyı tencerenin her bölgesine eşit şekilde dağıtır.

Farklı pişirme türlerine uygun tencere çeşitleri mevcuttur. Kaynatma haricinde soteleme, buğulama, kızartma gibi amaçlara uygun modeller de vardır. Her mutfakta bunlar için özel tencerelerin bulunması daha sağlıklı yemekler hazırlayabilmeyi sağlayacaktır. Örneğin kızartma tenceresinin ayrı olması uzun yıllardır süregelen bir alışkanlıktır. Yeni model kızartma tencerelerinin iç kısmında süzgeç olup böylece kızartmalarınız piştikten sonra hemen yağın içinden alınabilmesine yardımcı olur. Kolay temizlenebilir ve çizilmez olan kızartma tencerelerini uzun yıllar boyunca ilk günkü performansıyla kullanabilirsiniz. Tencerenin kullanım ömrünü uzatmak adına türü fark etmeksizin tüm tencereleri tahta kaşık ile karıştırabilirsiniz. Yumuşak dokulu olan tahta kaşıklar tencerenizin yüzeyine zarar vermeyecek, herhangi bir çizme durumu söz konusu olmayacaktır.

Tencere Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günlük kullanım için tencere seçerken öncelikle tencere türleri hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Her tencerenin kendine özgü özellikleri vardır. Bunlar inceleyerek size hitap eden ve beklentilerinizi karşılayan modellere karar verebilirsiniz. Tencereler üretiminde kullanılan hammaddelere göre sınıflandırılır. Yani granit tencere, paslanmaz çelik tencere, bakır, alüminyum, dökme demir, seramik, emaye, titanyum gibi malzemelere göre isimlendirilir. Paslanmaz çelik tencereler yaygın kullanılan türler arasındadır. Bu nedenle çelik tencere seçiminde dikkat edilmesi gerekenler genellikle daha fazla merak edilir.

Tekli ya da set halinde çelik tencere satın alırken tencere kapaklarının tam oturmasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde yemek pişirme ve ısıtma esnasında taşma, dökülme gibi durumları sık yaşayabilirsiniz. Tencere kapakları, tencerenin sap yani tutma kısımları, gövde bölümü, taban kalınlığı, 18/10 CR/NI etiketine sahip olması gibi özelliklere ekstra önem vermelisiniz. Kullanıcılara özel farklı çeşit ve alternatiflerle sunulan tencere çeşitlerini bu özelliklere bakarak seçtiğinizde aldığınız verim daha yüksek olacaktır. Tencerenizin taban kalınlığı yemeğin lezzetini ve pişme süresini doğrudan etkileyen unsurlardan biridir. Isının daha uzun süre kalabilmesi için kalınlık fazla olmalıdır. Bu amaçla düdüklü tencerelerde taban kalınlığı her zaman yüksek olup yemekler daha kısa sürede pişer. Tencere gövdesi olarak ise tabandan yukarıya doğru silindir yapıda olan modellere öncelik verebilirsiniz. Böylece ısı her yere eşit dağılacak, zaman için sararma ve bozulma olmayacaktır.

Tencere satın alırken kulp detayına önem vermelisiniz. Kulplar mutlaka tencere gövdesine monte edilmiş olmalıdır. Böylece kullanım esnasında size kolaylık sağlayacaktır. Bazı modellerde plastik kulplar bulunmakta olup bunlar pişirme ya da bulaşık makinesinde temizlik aşamasında eriyebilir. Bunlar yerine paslanmaz çelik kulplar her zaman daha kullanışlı olacaktır. Dayanıklılığı ile bilinen çelik malzeme tüm tencerelerde en iyi malzemeler arasındadır. Sulu yemek yapmak için son derece uygun olan çelik malzeme tencerenin her yerinde kullanılabilir. Isıyı uzun süre koruyabilmesi sayesinde yemeğinizi tekrar ısıtmanıza gerek kalmayacaktır. Oksitlenmeyen ve kolay kolay aşınmayan bu ürünler diğer seçeneklere kıyasla daha sağlıklı pişirme olanağı sunacaktır.

Tencere Kullanımında Püf Noktaları

Tüm ocak tipleri ile uyumlu olarak üretilen tencere çeşitleri bulaşık makinesine girebilir niteliktedir. Kaliteli ve güvenilir olarak tercih edilen bazı modellerin fırına görebilme özelliği de vardır. Özellikle paslanmaz çelik tencere olan modeller ocakta ve fırında rahatlıkla kullanılabilir. Sulu yemekler, çorba, sebze yemekleri ve makarna pişirmek için ideal olan tencereler mutfaklarda pratik kullanım sağlar. Bu pratikliğin uzun süre devam edebilmesi için tencerenin temizliğini ve bakımını düzenli olarak yapmanız gerekir. Yumuşak bir bulaşık süngeri ve deterjanla birlikte elinizde yıkamanız tavsiye edilir. Çizilmeleri önlemek adına tencerenizi güvenilir markalardan satın almalı, temizlik ve yemek pişirme sırasında tencereyi çizecek hareketlerden kaçınmalısınız.

Çelik tencerelerin yanmaz yapışmaz yapısını artırmak adına bazı doğal yağlardan destek alabilirsiniz. Özellikle Hindistan cevizi yağı bu konuda oldukça faydalıdır. Tencere tabanının her yerini eşit şekilde yağlayın ve yaklaşık iki dakika ocakta ısıtın. Yağ tencerede pürüzsüz bir hale geldiğinde kağıt havlu yardımıyla yağı tencereden silin. Bu uygulamayı hem tencerelerde hem de tavalarda yapabilirsiniz. Benzer işlemi sofra tuzu, tereyağı, zeytinyağı ve karbonat gibi malzemelerle de deneyebilirsiniz. Tamamı işe yarar sonuçlar verecektir.

Verimli kullanım için tencerelerinizi yıkadıktan sonra iyice kurulamalısınız. Eğer tencereniz dökümse pişirme işlemi bittikten sonra bir süre soğumaya bırakmalısınız. İlk kullanım öncesinde tencereyi mutlaka yıkamalı, tencerenin aşırı ısınmasına izin vermemelisiniz. Aşırı yüksek ateş tencerelerin deforme olmasına yol açabilir. İlk kullanım öncesinde tencereyi yıkayarak üretim kalıntılarının ve tozların giderilmesini sağlayabilirsiniz. Tencere dokusunu aşındıracak deterjanlar kullanmaktan kaçınmalı, temizlik esnasında uzun sürede suda bırakmamaya özen göstermelisiniz. Saklama koşullarına dikkat etmeli, doğrudan iç içe koymak yerine koruyucu malzemeler kullanmalısınız. Örneğin aralarına bez ya da birkaç kağıt havlu koymak işe yarayacaktır.

Çelik tencere setlerinizi uzun ömürlü kullanmak için metal kaşık ve kepçelerle karıştırmamalısınız. Bunun yerine ahşap, plastik ya da silikon karıştırma ürünlerini tercih edebilirsiniz. Özellikle plastik ve silikon ürünlerde güvenilir markaları seçmeli, ürün içeriğinin sağlık koşullarına uygunluğundan emin olmalısınız. Aksi halde pişirdiğiniz tencere yemekleri vücudunuz için zararlı hale dönüşebilir.

Tencere Fiyatları

Güncel tencere fiyatları tencerenin üretiminde kullanılan malzemenin türüne göre farklılık gösterir. Ürünlerin kalitesi malzemeler ile doğru orantılıdır. Modeller arasından seçim yaparken tencerenin imal edildiği malzemeye bakarak karar verebilirsiniz. Tencere üretiminde emaye, teflon, çelik, granit, bakır ve cam gibi farklı malzemeler kullanılır. En fazla tercih edilen türler arasında çelik tencereler yer alır. Dünyanın her yerinde yaygın kullanılan çelik tencere çeşitleri hem tasarım hem de fiyat olarak beklentileri karşılayacaktır. Çorba, makarna, sebze, et pişirmek için ideal olan bu modeller yenilikçi kapak ve tutacaklar ile birlikte tasarlanır. Kapak ve kulp kısımlarında ısıya karşı koruma sağlayan silikon kaplamaların olması kullanım esnasında memnuniyeti artırır.

Geniş bir ürün kategorisine sahip olan tencere pişirme esnasında yüksek ısıya maruz kalacağından yemeklere ve vücuda zararlı maddeler vermemelidir. Bu nedenle fiyata bakarken kaliteden de emin olarak seçim yapmalısınız. Aldığınız her bir tencereyi yıllarca kullanacağınızı düşündüğünüzde fiyatlar göz ardı edilebilir olacaktır. Tekli tencerelere göre tencere seti fiyatları fiyat olarak daha uygundur. Çoklu alımlarda fiyatlardaki indirim oranı artacak, düşük fiyatlarla birden fazla parça satın almış olacaksınız. Her bir tencere kapağı ile birlikte satılmakta olup setteki parça sayısına bu kapaklar da dahildir. Fiyatlandırma tüm parça sayıları dikkate alınarak yapılır. Parça sayısı fazla, fiyatları ekonomik ve özgün tasarımlı modeller en sevilenler arasındadır.

Ürün özelliklerine göre değişiklik gösteren tencere fiyatları her bütçeye hitap eder. Comfort silikon kulplar, borosilikat cam kapak, paslanmaz ve yapışmaz yüzey gibi özellikler fiyatların değişmesine neden olur. Kısa, derin gibi boyutlara ayrılan tencerelerde cm hesabıyla ebatlara karar verebilirsiniz. Orta boy bir çelik tencere 20 cm ölçüsünde olacaktır. Bu ebatlar hem genişlik hem de fiyat olarak beklentilerinizi karşılayacaktır. Tencerenin cam kapağının olması yemeğinizin pişip pişmediğini daha rahat kontrol etmenizi sağlayacaktır. Cam kapaklar fiyat olarak da diğer çelik kapaklara kıyasla daha ekonomiktir. Alüminyum çekirdekli kapsüllü sandviç taban, kavisli ergonomik tutma sapları, iç ölçeklendirme, uygun dökme ve buhar takviyesi için ağızlıklar tencere fiyatı hesaplamasına dahil edilen ilave özelliklerdir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.