Pratik ve zahmetsiz olmasıyla bilinen elektrikli barbekü çeşitleri günlük hayatta yaygın olarak kullanılır. Hem taşınabilir hem de yerleşik modelleri bulunan bu barbeküler etlerin nemini içine hapseder. Böylece tavuk, et ve balık kendi suyunda daha iyi pişer. Gereksiz ve aşırı yağ kullanımına engel olan elektrikli barbekü normal mangallarda olan kömür is ve dumanını ortadan kaldırır. Kullanım sonrasında kolayca temizlenebilir ve her yerde rahatlıkla kullanılabilir. Her duruma uyum sağlayan elektrikli barbekü modellerini doğru kullanmanız önemlidir. Etleri iyice pişirebilmeniz için barbeküyü önceden ısıtmanız gerekir. Aksi halde pişme süresi biraz daha uzun olacaktır.
Mangal yaparken yoğun koku ve dumandan etkilenmek, mangalın hazır olması için uzun süre beklemek istemiyorsanız elektrikli barbekü çeşitleri tam size göredir. Pişirme esnasında etlerinizin yağının akması için alt kısımda su haznesi mevcuttur. İdeal performans için her kullanımda su dolum durumuna dikkat etmeniz gerekir. Haznenin temizliği için su dökmeniz önemlidir. Basit temizliği ve kısa sürede hazır olması sebebiyle elektrikli barbekü modelleri oldukça fazladır. Bu sayede hem özellik hem de estetik görünüm açısından aradığınız elektrikli barbekü modelini çabucak bulabilirsiniz.
Yiyeceklerin hızlı ve sağlıklı pişmesine yardımcı olan elektrikli barbekü çeşitleri hem açık hem de kapalı mekanlarda kullanılabilir. Kullanıcıların menün kaldığı bu ürünler farklı ısı kademelerine sahiptir. Bu sayede etlerinizin pişme derecesini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Derecesi ne olursa olsun tüm pişirmeler klasik kömürlü barbeküye göre daha kısa sürede yemeye hazır olacaktır. Az yağlı şekilde leziz yiyecekler hazırlamak istediğinizde barbekünüzü çalıştırmanız yeterlidir. Barbekü çift taraflı basınç uyguladığından yiyeceklerinizin nemi hapsolacak ve içinde kalacaktır. İçi sulu ve dışı çıtır olarak pişen etleri tüm elektrikli barbekü modelleri ile hazırlayabilirsiniz.
Kapaklı ve kapaksız olarak çeşitlere ayrılan elektrikli barbekü teflon, çelik ya da döküm gibi malzemelerden üretilir. Bu sayede satın aldığınız barbeküyü uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. Dayanıklı olan modeller tercih ettiğinizde pişirme esnasında zararlı etkiler de ortaya çıkmayacaktır. Özellikle kenar kısımları oluklu olan elektrikli barbekü türleri yiyeceklerden arta kalan yağın etrafa yayılmamasını sağlayacaktır. Her markadaki yağ bölmeleri ve pişirme ebatları birbirinden farklıdır. Bu nedenle öncelikle kaç kişilik elektrikli barbekü alacağınıza karar vermeli ve buna özel bir bütçe belirlemelisiniz. Bu sayede alışverişleriniz daha avantajlı hale gelecektir.
Konforlu kullanım özelliklerine sahip olan elektrikli barbekü çeşitleri pratik olması nedeniyle alanının en çok tercih edilenleri arasında yer alır. İşlev, şekil ve teknik yapı olarak çeşitlere ayrılan bu ürünler köfteden sebzeye kadar her türlü yiyeceğin en iyi şekilde pişmesini sağlar. Aşırı ısınma halinde elektrikli barbekü içinde ısıyı kesen emniyet sigortaları mevcuttur. Bu sayede daima güvenli kullanım olanağı sunar. Kullanıldığı alana göre çeşitlilik gösteren elektrikli barbekü modellerinde hem ev hem de sanayi tipi ebatlar vardır. Ev tipi olan modellerde demirli ızgaralar ön plandadır. Paslanma durumunun olmadığı barbekülerde yanmaz yapışmaz yapı bulunur. Kolayca temizleyebileceğiniz bu ürünleri dilerseniz az yağ ile kullanabilirsiniz.
Balkon ve teraslarda kullanmak için elektrikli barbekü arıyorsanız kapaksız olan modelleri tercih edebilirsiniz. Kapalı mekanlar için ise kapaklı olan barbeküler kokunun içerde hapsolmasını sağlayacak ve daha uygun olacaktır. Etlerinizi mükemmel lezzette pişirecek olan bu modellerin pişirme bölümü oldukça geniştir. Bu sayede tek seferde çok sayıda ızgara yiyecekler elde edebilirsiniz. Kırmızı ve beyaz etler haricinde elektrikli barbekü ile patates, patlıcan, kabak, kırmızı ve yeşil biber gibi sebzeleri de ızgara yapabilirsiniz. İsterseniz sebzeleri elektrikli barbekü ile pişirip ardından yoğurtla karıştırarak sağlıklı bir meze haline getirebilirsiniz. Geniş haznesinin olması sayesinde aynı anda hem et hem de sebze pişirmeniz de mümkündür.
Duman altı olmadan mangal keyfi yapma imkanı sunan elektrikli barbekü her ortamda sorunsuz şekilde kullanılabilir. Aynı anda birden fazla türde et pişirmeyi sağlayan barbeküler her damak tadına hitap eder. Koyulduğu yere ayrı bir mimari dokunuş yapan bu ürünler her zaman kullanıma hazırdır. Tek yapmanız gereken başlangıçta doğru elektrikli barbekü modelini tercih etmektir. İşlevselliği ve genişliği barbekülerin birbirinden ayrılmasına neden olacaktır. Hem yüksek performanslı hem de ekonomik olan modeller daima avantajlıdır.
Elektrikli barbekü satın alırken ev, otel ve restoranlar için tercih edilecek boyutlar farklı olacaktır. Oteller ve restoranlar için 60 cm ve üzeri ölçüler daha uygundur. Açık alanlar, piknik yerleri için ayaklı olan modeller tavsiye edilirken ayaksız formdakiler ev tipi kullanıma göredir. Kusursuz lezzette yemekler pişirebilmek için elektrikli barbekü modelinin döküm yapıda olması da önemlidir. Böylece ızgaranın ısı dengesi daha uzun süre boyunca korunacaktır. Tüm modellerde kullanma talimatlarına ekstra dikkat etmeniz gerekir. Barbekülerin bazı parçaları makinede yıkamaya uygun olup temizlik ve bakımını düzenli yapmaya özen göstermelisiniz.